lunes, 17 de mayo de 2010

Respuesta de Joan Herrera



Publico íntegramente la contestación de Joan Herrera a mi pregunta sobre la falta de coherencia - desde mi punto de vista - de ICV por criticar a Zapatero por su último paquete de medidas anti-deficit (entre las que, como todos sabéis, se incluye el recorte salarial para los funcionarios del Estado) y asumir su portavoz en Cataluña el mismo recorte salarial para los funcionarios de la Generalitat. La intrahistoria de este post la tienes en mis dos entradas anteriores: Iniciativa Per Catalunya entra en la precampaña y El peligro de "estar" en las redes sociales con dobles discursos.

Hola Jorge. No te he respondido antes porqué he tenido unos días de intenso trabajo, disculpas. Nuestra posición va ser exactamente la misma en Catalunya que la que hemos tenido en el Congreso. Todavía no conocemos el contenido del Real Decreto y no sabemos su alcance, de hecho el propio gobierno debe tener dudas sobre su contenido ya que han aplazado su aprobación. Si el Real Decreto contempla la rebaja de salarios de los trabajadores del ámbito local y autonómico, parece lógico que centremos nuestro esfuerzo en oponernos a dicho real decreto. Es totalmente coherente con lo que hemos defendido desde el Parlament de Catalunya.

También me gustaría aclarar que no se trata de ninguna estrategia de pre campaña ni nada por el estilo. Es el discurso que hemos tenido siempre y que hemos repetido en infinidad de ocasiones desde el inicio de la crisis: "Que no paguemos la crisis los más débiles". Simplemente un ejercicio de coherencia.

Un saludo


No sólo no tengo ningún problema en rectificar mi anterior post en el que criticaba el deficitario uso de las redes sociales por Joan Herrera por no contestar a la pregunta de uno de sus seguidores (en este caso, yo) sino que me alegra poder hacerlo. De hecho, debo decir que el candidato de ICV a la Generalitat me contestó el viernes pero, evidentemente, no he querido publicar su respuesta hasta que obtuviese su permiso. Gracias Joan.

Y debo decir que Herrera no sólo contesta sino que cumple lo que dice o, al menos, lo intenta. Os dejo con la rueda de prensa del portavoz de ICV en el Congreso en la que reclama al PSC y a Esquerra una reunión para llegar a un acuerdo de cara a aplicar en Cataluña medidas diferentes a las propuestas por Zapatero para reducir el deficit público.





P.D.: Mañana comentaremos una suculenta encuesta de La Vanguardia que le pone las cosas muy difíciles – sino ya imposibles – al tripartito para renovar mandato.

3 comentarios:

  1. Ummm. Muy interesante la contestación del Sr. Herrera y la rectificación de Colmenarejo.

    ResponderEliminar
  2. quest imail no és broma et confessaré una cosa pateixo una cosa que es diu síndrome d'asperger amb Toc afegit m'ho van dir fa 3 anys iara me n'adono del seguent :

    1-repassa la historia del segle 20
    2-compara la historia del segle 20 i el s.21
    3- preguntat si la humanitat accepta les diferencies
    4- que fan els politics
    5-preguntat també com evoluciónara la historia
    6- si t'adones del que fa la crisi i vauras la resposta son guerres civils

    La humanitat no accepta les diferencies

    Tots , en certa mesura , tenim alguns problemes i algunes dificultats a la vida. Això pot afectar de manera diferent la realitat del dia a dia de les persones. Si fem l’esforç de conèixer les persones que ens envolten, podem fer-nos una idea de com és la seva vida. Però, fins a quin punt som capaços de conèixer realment com és el seu dia a dia?

    Intentem donar la volta a la realitat de l’altre?, estàs segur de saber què hi ha al darrere? vols seguir llegint aquesta carta? Jo t’hi convido.

    Alguns naixem amb unes dificultats molt especifiques. Al principi els primers que s’adonen d’aquesta realitat són els teus pares, sobre la marxa vas fent la teva vida, però un dia t’adones que tu no encaixes amb la societat en general.

    Sovint la gent veu noticies d’economia, és molt normal pels temps que estem vivint, però qui s’adona del que està passant a casa del teu veí? Simplement quan t’interesses per la seva vida, veus que no tot són flors i violes, un té Alzheimer, l’altre té càncer, ... i s’ho maneguen com poden. Poden rebre diferents ajudes, o atenció per part de diferents organismes, perquè són reconeguts per la societat.

    Però que passa amb els malalts mentals? Algú es recorda de nosaltres? Jo crec que no. I us diré perquè.

    La humanitat no accepta les diferencies, i aquí està el problema. Històricament quan hi ha hagut una diferencia se l’ha “matxacat” fins a fer-la desaparèixer. Fem memòria, a la 2ª Guerra Mundial què va fer en Hitler?

    Porto 16 anys de vida, 9 d’aquests he estat buscant un diagnòstic, ja el tinc, Síndrome d’Asperger amb trastorn obsessiu - compulsiu afegit.

    Ara pregunta’t, quines vivències he tingut? Quin és el meu dia a dia? Vols donar la volta a la meva realitat?

    Aquí la tens: he estat víctima de bullying i ara per ara em preocupa que ningú m’assegura el meu futur. Veig difícil fer-me un lloc en aquesta societat, tot i que penso intentar-ho i em seria més fàcil si tu m’ajudes. Puc ser el teu veí i podries descobrir com sóc realment, et podria sorprendre.

    Vull expressar el meu profund desacord amb aquesta societat que ens ha tocat viure.

    I per acabar, em pregunto com la nostra societat ha arribat fins aquest punt? Fins on serà capaç d’arribar?

    Benvinguts a aquesta societat.

    ResponderEliminar
  3. Una vez aprobado el decreto en Madrid y en Barcelona como ha quedado la cosa?

    ResponderEliminar